Connie Hedegaard vælgernes EU-favorit

mandag den 28. september 2009

Connie Hedegaard selv holder EU-kortene tæt ind til kroppen. - Foto: GALBIATI SARA

Klimaministeren er danskernes suverænt foretrukne kandidat til jobbet som ny EU-kommissær. I går mødtes hun med formand José Manuel Barroso.


AF Thomas Lauritzen, Bruxelles og Jakob Nielsen, Bruxelles
Hvis vælgerne kunne bestemme, bliver klimaminister Connie Hedegaard (K) Danmarks næste EU-kommissær.

I en måling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2, peger 48 procent af vælgerne på klimaministeren som deres foretrukne kandidat. Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) støttes af 12 procent, mens blot 6 procent peger på fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Målingen udløser jubel hos de konservative på Christiansborg, men Connie Hedegaard selv holdt EU-kortene tæt ind til kroppen, da hun i går mødte op til et møde blandt de konservative partiformænd i Europa – heriblandt 10 regeringschefer og nok så vigtigt: formanden for EU-kommissionen, José Manuel Barroso.

»Det har jeg overhovedet ikke nogen kommentar til. Jeg er inviteret herned for at tale til de konservative partiledere. Og det er klart, at det er interessant, når nogle af dem skal videre ind til topmødet og diskutere klima«, sagde Connie Hedegaard.

LÆS ARTIKEL Connie H. er tavs om kommissærpost

Partifællen Henriette Kjær vil til gengæld gerne udlægge tallene:

»Det vidner om, at befolkningen ved, at vi har en meget kompetent klimaminister, og derfor er jeg som konservativ selvfølgelig meget glad for, at der er så tydelig en opbakning til, at Connie Hedegaard kan være en mulig ny kommissær«, siger de konservatives politiske ordfører og tilføjer: »Jeg mener også, at hun kan bruges aktivt i dansk politik, fordi hun har så stærke kommunikative evner. Derfor vil vi kunne bruge hende aktivt i for eksempel en afstemning om de danske forbehold«, siger Henriette Kjær.

Første chance for et lille træf
Der var ikke organiseret noget formelt møde mellem Connie Hedegaard og José Manuel Barroso, men en kilde i kommissionen glæder sig alligevel over, at den danske klimaminister dukkede op.

LÆS ARTIKEL Connie H. rækker ud efter EU-job

»Det er en type møde, hvor det er nemt at gå hen i et hjørne og snakke lidt. Så det er deres første chance for et lille træf, hvor de har mulighed for at tale på tomandshånd«, siger kilden.

Noget nær selvskreven til jobbet
Ifølge Politikens oplysninger betragtes Connie Hedegaard som noget nær selvskreven til jobbet som klimakommissær, hvis hun selv vil – og hvis statsministeren vil udpege hende.

Derfor blev det også noteret i Bruxelles, at Politiken søndag kunne fortælle, at Connie Hedegaard på de indre linjer har lagt billet ind på jobbet. I Venstre modtages megafonmålingen mere forbeholdent:

»I medierne er Connie Hedegaard blevet udråbt som favorit, og det tror jeg også påvirker danskerne. Derfor er det ikke så overraskende, at målingen viser det, den gør. Men det at blive udvalgt til kommissær er ikke en popularitetskamp. Det er en afgørelse, som Lars Løkke og Lene Espersen træffer ud fra, hvem der er den bedste kandidat for Danmark«, siger politisk ordfører Peter Christensen.

Målingen viser også, at 33 procent af vælgerne foretrækker, at Connie Hedegaard fortsætter i dansk politik, mens 41 procent – på tværs af partiskel – helst ser, at hun udnævnes til EU-kommissær.

Etiketter: ,

Sådan scorede Aqua-Lene model-sex

tirsdag den 15. september 2009

Lene Nystrøm indrømmer, at hun har scoret ved at sige, at hun var Aqua-Lene.

Urban har givet sine læsere mulighed for at stille spørgsmål til det gendannede Aqua, og i den forbindelse kom der nogle hede sandheder på bordet.

Sangerinde Lene Nystrøm indrømmede, at tiden med Aqua førte andet med sig end penge på kontoen, da en læser stillede spørgsmålet:

Har I prøvet at score med replikken: ’Hej, jeg er XXX fra Aqua?’ Og lykkedes det?

Lene: Aj mand, nej… jo, for retsen. Vi havde været ude og rejse i så lang tid, og jeg trængte bare til noget kærlighed. Vi var i Spanien, og der træder en model ind på natklubben. Jeg er ellers ikke normalt til modeller, men okay, for en enkelt nat. Så sagde jeg: ’Hej, jeg er Lene fra Aqua, vil du med hjem?’ Og det ville han. Det har jeg vist aldrig fortalt før.

Men selv om det kan være en fordel at være en del af en verdenskendt gruppe, er det ikke steget de fire medlemmer til hovedet. De kan sagtens blive pinligt berørte, når det handler om gruppens egne sange.

Hører I – eller jeres børn – Aqua i hverdagen?

Søren: Lene og jeg har en søn og datter på tre og fire år, og her i påsken viste vi dem alle vores gamle vidoer. Det var simpelthen så morsomt.

Lene: I går tog vi vores datter i at rende rundt i huset og synge ’Barbie Girl’. Man har holdt sig lidt væk fra at spille vores musik for dem, for det er grænseoverskridende, synes jeg.

Søren: Det bliver også pinligt, hvis de synger Aqua ovre hos deres venner. Det virker som om, vi er totalt selvfede og selvoptagede.

René: Sidste år op til Grøn koncert øvede jeg på sangene i min bil, for der kunne jeg være for mig selv. En dag sad jeg fast i kø på Lyngbymotorvejen, mens ’Barbie Girl’ kørte for fuld blæs, og jeg sang løs. De andre i bilerne fik øje på mig og tænkte sikkert ’smart ass’. Det var pinligt.

En læser ville også vide, hvad Aqua synes, Prinsesse Marie og Prins Joachims lille, nye søn skal hedde.

Søren: Muhammed!

Lene: Et godt norsk navn som Bjørn Kåre eller Odd Finn. Ude i de norske landsbyer er det meget almindeligt med to navne. Man kan nærmest høre terningerne i forruden på den sænkede bil.

Etiketter: ,